Slaapcoaching voor volwassenen

 

Slapen...

het lijkt iets vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd... Slapen mag dan wel een natuurlijk proces zijn, het kan door verschillende oorzaken verstoord geraken. Stress, piekeren, angst, voeding en slaaphygiëne zijn enkele elementen die een invloed kunnen hebben op de slaap. En die slaap, die heb je nu net nodig om te recupereren... zowel fysiek als mentaal.

 

Een traject op maat

Jouw manier van slapen, dat is iets heel individueel... het spreekt voor zich dat de aanpak van je slaapprobleem dit dan ook is. Als slaapcoach ga ik samen met jou aan de slag om een aanpak op maat uit te werken en je te begeleiden naar een goede nachtrust. Je leert hoe slapen werkt en krijgt inzicht in slaaprovende factoren. Je leert je bewust te worden van gewoontes, gedragingen en gedachten die er voor zorgen dat het slecht slapen aanhoudt. We kunnen ons ook richten op gevoelens en hoe je ze kan loslaten, op voeding, beweging, ademhaling, enz. Slaapcoaching kan deel uitmaken van de nazorg na een slaaponderzoek in een gespecialiseerd centrum. Indien gewenst kunnen we, in samenspraak met je arts, ook werken aan de afbouw van slaapmedicatie.

 

Hoe werk ik:

Tijdens een eerste gesprek bekijken we enerzijds samen wat jouw vragen en noden zijn en anderzijds worden een aantal vragenlijsten ingevuld. Dit eerste gesprek kan doorgaan in de Vlindervloer of bij jou thuis. De volgende gesprekken gaan door in de Vlindervloer, Oude Liersebaan 85 te Duffel. Ik verwacht een actieve inbreng van jouw kant. We pakken je slaapprobleem immers samen aan. Je krijgt dus ook oefeningen mee voor thuis. Wens je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of kijk op www.fika-coaching.be.

 

Praktische info:

De prijs per sessie (45 minuten) is €47,50. Deze prijs omvat de BTW, werkdocumenten, oefeningen, dossierkosten, de verslaggeving aan huisarts of specialist, enz. Voor (intake)sessies op verplaatsing wordt een verplaatsingsvergoeding aangerekend (€0,50 per kilometer, vanaf 5km). De betalingen gebeuren cash op het einde van elke sessie.