Karen Maertens

Logopediste

karen@devlindervloer.be

Veerle T' Seyen

kind-, jongere - & oudercoach

veerle@devlindervloer.be

Elke Van Den Brande

kinderyogadocente

 

elke.van.den.brande1@gmail.com

Katrien Claes

Grafisch vormgever/illustratrice

katrien@devlindervloer.be

Logopedie

Goede communicatieve vaardigheden en een normale taalontwikkeling zijn belangrijk bij de overdracht van informatie, kennis en gevoelens. Bovendien is taal een belangrijke voorwaarde om goed te leren lezen, schrijven en rekenen. Communicatie- en taalstoornissen kunnen dus een grote invloed hebben op ons sociaal en emotioneel leven.

De logopedist doet onderzoek, geeft advies en begeleidt kinderen en hun omgeving.

U kan er terecht voor het verbeteren van de uitspraak of articulatie van kinderen en voor taalstimulatie.

Als er problemen zijn op school, kan er therapie opgestart worden voor het stimuleren van de schoolrijpheid en de schoolse vaardigheden, meer bepaald lezen, spelling en rekenen. Ook het aanleren van een goede studiemethodiek kan aan bod komen.

 

Meer info

Coach

Je hoort het de “grote” mensen vaak zeggen “jong zijn is de schoonste tijd van je leven!”…. Jong en onbezonnen zijn, genieten van je vrienden en je vrijheid en weinig verplichtingen.

Helaas voelt niet elke jongere zich zo.  Jong zijn is soms niet zo makkelijk en leuk.  Je kan net zoals iedereen problemen ervaren op je pad.

 

Als coach wil ik samen met jou op pad gaan om in jezelf te zoeken naar oplossingen.  Om sterker te worden in het omgaan met een paar moeilijkheden die jij ervaart.

Jij bent mijn vertrek -& eindpunt! Jij bepaalt het tempo, want het gaat immers over jouw leven.  Ik ga een eindje mee op weg tot je zelf weer duidelijk weet waar je naartoe wil.

 

Meer info

Hoi, ik ben op de eerste plaats mijn eigen vreugdevolle zelf ;-) en daarnaast heeft het moederschap van een inmiddels 12 jarige zoon, mij heel veel wijsheid over liefde en zo bijgebracht. Daarnaast heb ik ook een opleiding bijzondere jeugdzorg, orthopedagogie en kinderyoga bij 'Invitare' genoten.

"Kinderyoga betekent voor mij kinderen de mogelijkheid geven om bij hun eigen ritme en centrum te komen, zodat ze rust en harmonie kunnen ervaren.

 

Door op een speelse manier met beweging, houding, ademhaling, dans, massage, tekenen, verhalen en vertellen bezig te zijn, wordt de hartcoherentie verhoogd. Dit bevordert een harmonieuze samenwerking van hoofd hart en handen. De zintuigen worden geprikkeld zodat vreugde vrij kan komen en alles wat hen niet meer dient, losgelaten kan worden."

 

Meer info

Yoga

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen een plaatsje heeft bij De Vlindervloer, willen we ons in het creatief atelier richten op kinderen en volwassenen zonder of met een beperking.

 

Wil je wel eens iets anders dan je dagdagelijkse activiteiten en wil je je creatief bezig houden, dan zijn de workshops van het creatief atelier iets voor jou.

 

In een reeks van 4 namiddagen kan je kennis maken met verschillende technieken zoals keramiek, druktechnieken of schilderen op doek. De sessies vinden plaats in het huis van de Vlindervloer. In kleine groep en huiselijke sfeer gaan we samen, op maat van elke deelnemer, aan de slag.  De workshops worden gegeven door creatief brein Katrien Claes en gegradueerde in de orthopedagogie, Caroline Claes.

 

Meer info

Creatief atelier